Promoția 1971 a Facultății de Electronică și telecomunicații (ElTc) din Institutul Politehnic București (IPB) a dat universității peste 20 de cadre didactice, selecționate dintre șefii de promoție și cei mai buni absolvenți ai promoției. În fotografia – făcută pe 1 septembrie 1971, în curtea „Noului local” al IPB înainte de a semna formele de angajare la IPB – apar 4 dintre noii asistenți universitari: Ioan Bacivarov, Simona Manolache (Vasilescu) – Catedra TEF, Irina Athanasiu (Automatică) și Sanda Dumitrescu (Maican) – Catedra DCAE. (ICB)
Patru „membri fondatori” ai Catedrei Tehnologie electronică și fiabilitate (TEF) din Facultatea ElTc – IPB (înființată la 1 octombrie 1971): Simona Manolache (Vasilescu), Ioan Bacivarov, Ovidiu Iancu, Anghel Fleșchiu (într-o fotografie din decembrie 1971). (ICB)
O imagine de la ședința de deschidere a sesiunii cercurilor științifice studențești din Facultatea de Electronică și Tc. (1970), în sala F024 din localul Polizu al IPB. În primul rând apar profesorii Vasile Cătuneanu, Paul Postelnicu și Nicolae Marinescu, iar în randul 4 studenții Ioan Bacivarov, Marcel Grozăvescu ș.a. (ICB)
Primii doi șefi ai Catedrei Tehnologie Electronică și Fiabilitate: profesorii Vasile Cătuneanu (în perioada 1971-1986) și Mihai Drăgănescu, m.c. al Academiei Române (în perioada 1986-1990, când Catedra s-a numit Tehnologie Electronică și Microelectronică, prin unirea Catedrelor TEF cu DCAE). Sunt considerați creatori de școală românească în domeniile pe care le-au coordonat, manageri de renume avant la lettre; și-au lăsat – fiecare în felul său – amprenta nu numai asupra dezvoltării Catedrei, ci – prin pozițiile de conducere pe care le-au avut în diferite perioade – și asupra dezvoltării învățământului și cercetării științifice din România. (ICB)
Revelion 1972 cu membri ai Catedrei TEF: Ioan Bacivarov (gazdă) avându-i pe Adrian Mihalache și Paul Șchiopu (între alții) ca invitați. (ICB)
Profesorul Vasile Cătuneanu, cu spiritul său antreprenorial avant la lettre, era permanent în căutare de cooperări pe bază de contract. Imagini surprinse într-o vizită exploratorie întreprinsă în mai 1972 la Studioul Cinematografic Buftea, având un interlocutor de marcă, inginerul de sunet A. Salamanian, autor al coloanei sonore pentru numeroase filme românești. În prima fotografie, profesorul Cătuneanu apare alături de câțiva dintre colaboratorii săi din noua Catedră Tehnologie Electronică și Fiabilitate, între care Angelica Dogaru (Bacivarov), Paul Svasta, Ovidiu și Marieta Dragomirescu și Ioan Rusu. În a doua imagine apar Angelica Dogaru, Ioan C. Bacivarov și Ion Rusu în minunatul parc al studioului Buftea. (ICB)
Satisfacția unui tânăr cadru didactic de a munci alături de profesorii săi: Ioan Bacivarov împreună cu doi profesori de marcă ai ElTc-IPB: Sergiu Condrea și Gheorghe Samachisa, la Expoziția realizărilor Facultății ElTc din 1974. (ICB)
Angelica Bacivarov lucrând în 1975 la finalizarea „Testorului pentru sistemele de calcul FC15 și FC30” – contract cu Fabrica de Calculatoare Electronice București, echipament complex pe care l-a realizat în perioada 1974-1975. (ICB)
Farmecul (re)descoperirii electronicii: Ioan Bacivarov lucrând la un contract de cercetare în 1976. (ICB)
Angelica Bacivarov, Monica Iliescu (Mihuț), Marin Drăgulinescu, Ioan Bacivarov în Valea Doftanei (lacul Paltinu) în toamna anului 1976. (ICB)
Cadre didactice din Catedra TEF și Facultatea ElTc – Casa Universitarilor București, aprilie 1977. (MD)
Tinere cadre didactice din Catedra Tehnologie electronică și fiabilitate (TEF) după participarea la un eveniment cultural în primăvara anului 1978: Ioan Rusu, Simona Vasilescu, Monica Iliescu (Mihuț), Ioan Bacivarov, Elvira Stoica, Doina Moraru. (ICB)
Revelion 1979 la „Politehnica”. În fotografie, Angelica Bacivarov alături de profesorii Radu Voinea (Rector IPB), Constantin Bala (Prorector IPB), Mircea Eremia și Iulian Ripoșan. (ICB)
Fotografii din 6 martie 1980. (MD)
Studente ale Facultății ElTc-IPB în două ipostaze, la începutul anilor ’80: membre în ansamblul de gimnastică ritmică (multiplu-premiat) și la orele de pregătire militară obligatorie. (ICB)
Aniversarea zilei de naștere (6 martie) a profesorului Cătuneanu a fost, în perioada 1976-1986, un prilej de întâlnire – într-o atmosferă relaxată – a membrilor Catedrei TEF și a altor colegi de facultate. Mai sus, imagini din anii 1981 și 1986. (ICB)
Fotografie de grup din 1985. (MD)
Atmosfera destinsă: membrii Catedrei TEF: Ioan Rusu, Marin Drăgulinescu, Ovidiu Iancu, Adrian Manea și Anghel Fleșchiu la sărbătorirea unui doctorat (Casa Universitarilor București, mijlocul anilor ’80). (ICB)
Profesorii Ioan Bacivarov, Dumitru Stanomir și Adrian Manea în fața Librăriei din Polizu, de unde se puteau procura ultimele noutăți în domeniul electronicii – mijlocul anilor ’80. (ICB)
Profesorii Gheorghe Cartianu, Marin Drăgulinescu, Ioan Constantin și Ion Marghescu lucrând la contractul „Sistem electronic pentru metroul bucureștean”, proiect de cercetare important al anilor ’80. (MD)
Ioan Nicolescu (în picioare) sărbătorind obținerea titlului de doctor-inginer împreună cu colegi din Catedra TEF: Rodica Strungaru, Angelica Bacivarov, Ioan Bacivarov, Paul Șchiopu ș.a. – Casa Universitarilor 1986. (ICB)
Profesorii George Rulea, Rodica Strungaru și Alexandru Spătaru într-o fotografie de la sfârșitul anilor ’80. (ICB)
Reîntâlnirea promoției ElTc-IPB 1968 cu profesori ai facultății, la două decenii după absolvire – sala F024, Polizu, septembrie 1988. (MD/ICB)
Vedeți și Fotografii (după 1990).