Centrul de Electronică Tehnologică și Tehnici de Interconectare (CETTI) este dezvoltat în cadrul Universității Politehnica din București și este destinat activităților de concepere și realizare a modulelor electronice.
CETTI este un centru de cercetare și instruire cu dotare materială performantă, care asigura dezvoltarea de programe ce vizeaza pregatirea continua in cadrul unui mediu ingineresc (Long Life Learning). Prin transferul de know-how, centrul doreste sa vina în sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) productive si al cercetarii de profil în general. În acest fel CETTI participa la completarea efortului privind cercetarea si inovarea de firma, efort orientat pentru realizarea in tara de produse electronice necesare sectoarelor industriale, de divertisment, bunurilor de larg consum, aplicatiilor din aviatie, marina, armata, si telecomunicatii. Prin activitatea sa didactica si de cercetare cu studentii (ei având la dispozitie baza materiala creata în centru de-a lungul timpului) CETTI contribuie, prin efectul de multiplicator de cunostinte specific mediului universitar, la pregatirea specialistilor necesari IMM-urilor.
In prezent, CETTI are relatii stranse de cooperare cu alte universitati din tara cum ar fi cele din Iasi, Cluj, Timisoara, si de asemenea cu universitati, institute si intreprinderi din strainatate cum ar fi: Universitatea Tehnica din Budapesta, Universitatea Tehnica din Dresda, Universitatea Tehnica din Praga, Universitatea din Ljubljana, Centrul Interuniversitar de Microelectronica din Belgia, Fela Leoterplattentehnik GmbH, SC PCBOARDS S.A., etc.
CETTI face parte din organizatii profesionale, cum ar fi IPC (Institut for Interconnecting and Packaging Electronic Circuits, USA) ; ARIES ( Asociatia Romaneasca pentru Industria Electronica si Software) ; FRPC (Fundatia Romana pentru Promovarea Calitatii) ; IMAPS ( International Microelectronics and Packaging Society – Fundatie pentru Educatie – USA ). CETTI sprijina aderarea membrilor lui la asemenea asociatii profesionale.
Pornind de la ideea ca pentru a asigura progresul economic al unei societati nu este de ajuns doar sa importam masiv tehnologie din tarile cu traditie in domeniu, ci trebuie incet sa ajungem si noi la o anumita traditie, si prin aceasta sa dobandim un anumit grad de independenta fata de aceste tari, CETTI si-a orientat eforturile spre sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii, realizand astfel o punte intre mediul academic si cel de afaceri. Este convingerea noastra ca industria electronica romaneasca se poate impune pe piata electronica mondiala prin produse de nisa, foarte specializate si de inalta calitate. Promovand idei moderne cum ar fi intreprinderea virtuala sau clusterul dorim sa atragem firmele interesate in penetrarea pietelor cu asemenea produse.
Pentru mai multe informații accesați pagina oficială CETTI: www.cetti.ro